RUSSISCHLEREN.COM | studeren in Rusland en OekraÔne
Visa en visumuitnodiging
Update: Vanaf heden in veel gevallen geen visum benodigd voor OekraÔne

Russisch visum
Om Rusland binnen te komen heeft u een visum nodig. Als u uw taalreis boekt via RusEDU taalreizen, hoeft u zich geen zorgen te maken over de visumuitnodiging. Van ons ontvangt u, nadat u de cursus van uw keuze heeft vastgelegd en de volledige cursuskosten heeft voldaan, automatisch een visumuitnodiging van de universiteit waar u uw cursus volgt. Deze uitnodiging is de basis voor uw visumaanvraag op het Russische consulaat. Naast de uitnodiging heeft u op het consulaat ook de volgende documenten nodig:

- Uw paspoort (nog minstens 6 maanden geldig na vertrek uit Rusland)
- Ingevuld visumaanvraagformulier [Downloaden/invullen]
- Pasfoto
- Polis ziektekosten verzekering die geldig is in Rusland (dit moet daarop ook expliciet vermeld staan)

Bij uw boeking dient u aan te geven op welk Russisch consulaat u uw visumaanvraag wenst in te dienen. De prijs van het visum is afhankelijk van de snelheid die u wenst. Zonder uitnodiging kan de visumaanvraag niet worden gestart.

De procedure voor het verkrijgen van de visumuitnodiging is als volgt:
1. Om u te voorzien van een officiŽle uitnodiging, hebben wij de volgende informatie van u nodig:

- Het volledig ingevulde offerteformulier (heeft u al een offerte aangevraagd dan heeft u deze stap reeds doorlopen)
- De ondertekende offerte, met daarop aangekruist de cursus en opties van uw keuze
- Gescande kopie van uw paspoort (de pagina waar uw persoonlijk gegevens staan vermeld)

Daarnaast wordt u verondersteld de inschrijfkosten te voldoen (het restant kan later worden overgemaakt). Het inschrijfformulier en de overgemaakte inschrijfkosten moeten minimaal 8 weken voor de start van de cursus bij ons binnen zijn, zo dat er voldoende tijd is de officiŽle uitnodiging te verzorgen, welke u nodig heeft bij het aanvragen van uw visum. Wij kunnen pas een plaats voor uw reserveren wanneer de inschrijfkosten voldaan zijn. De bankoverschrijving kan enige dagen tot een week kosten. Voor een snellere afwikkeling van uw aanmelding, accepteren wij een fotokopie van uw bewijs van overschrijving.
NB: In sommige gevallen kunnen wij u sneller voorzien van een uitnodiging. Neemt u a.u.b. contact met ons op voor meer informatie.

2. Als u punt 1 doorlopen heeft en wij uw gegevens hebben ontvangen, zorgen wij ervoor dat de universiteit van uw keuze een officiŽle uitnodiging uitgeeft. Het inschrijfformulier en de betaalde inschrijfkosten zijn benodigd om de visum-uitnodiging aan te vragen en een plaats voor u te reserveren op de universiteit naar keuze en uw accomodatie vast te leggen. De inschijving is bindend.

3. Op het moment dat u zich ingeschreven heeft en er een studieplaats en accomodatie voor u beschikbaar is, zullen wij uw inschrijving bevestigen en een factuur sturen. Deze factuur dient voldaan te zijn minimaal 30 dagen voor de start van de cursus.

4. Op het moment dat uw volledige betaling binnen is, zullen wij u een kopie van de uitnodiging toesturen per e-mail of fax. Het verkrijgen van de Russische uitnodiging duurt ongeveer 6 weken vanaf het moment van boeking. In bepaalde gevallen heeft u de originele versie van de uitnodiging nodig (dus geen kopie), indien dit voor u het geval is dan zullen wij er voor zorgen dat u de originele versie van de uitnodiging ontvangt. Hiervoor worden de verzendkosten in rekening gebracht. Het is uw eigen verantwoording na te gaan of in uw geval een kopie van de uitnodiging volstaat of dat u het officiŽle document nodig heeft.

Nadat u de uitnodiging heeft ontvangen, kunt u uw visumaanvraag indienen op het consulaat. Om dit zo makkelijk mogelijk te maken, kunt u hier enkele practische tips vinden. Het strekt tot de aanbeveling zelf contact op te nemen met het Russische consulaat omtrent de exacte aanvraagprocedure en benodigde documenten omdat de vereisten frequent wijzigen. Normaal gesproken duurt het ongeveer twee weken voor u uw visum klaar is. Een spoedprocedure is vaak mogelijk, maar kost meer.
Beginpagina  Vaak gestelde vragen  Offerte  Visumuitnodiging  Algemene voorwaarden  Over ons
Navigatie

Over ons:
RUSSISCHLEREN.COM
info@russischleren.com

© 2004-2012
Meer over ons ...


Impressies:De Russische cultuur opsnuiven en ervaren

Kwalitatief goede lessen tegen een aantrekkelijke prijs

…chte Russische gastvijheid ervaren
© Copyright 2004-2012. Alle rechten voorbehouden. Contact: RUSSISCHLEREN.COM