RUSSISCHLEREN.COM | studeren in Rusland en Oekra´ne
Reis- en visumtips
Zowel Rusland als Oekra´ne zijn betaalbaar bereikbaar, zowel per vliegtuig, trein en bus. Als u er niet tegen opziet een aantal dagen onderweg te zijn, kan een combinatie tussen vliegen en treinen een interssante optie zijn (zie budget tips). Mocht u per trein naar uw bestemming willen reizen, dan verwijzen wij u naar NS Internationaal (vanuit Nederland) en de Belgische spoorwegen (vanuit BelgiŰ). De website van de Russische spoorwegen is te vinden op Poezda.net

Snel naar informatie over:
Vliegtickets NL, Vliegtickets BE, Low-Cost maatschappijen, Overige budgettips, Visumtips, Links

Vliegtickets Vanuit Nederland

Rechtstreekse vluchten Amsterdam - Moskou:
KLM
Aeroflot

Rechtstreeks vluchten Amsterdam - St.Petersburg:
KLM
Pulkovo

Rechtstreeks vluchten Amsterdam - Kiev
KLM
Ukraine International

Er zijn geen rechtstreekse vluchten Amsterdam-Odessa. Malev vliegt via een overstap in Budapest naar Odessa en Austrian Airlines via een overstap in Wenen. Ook Turkish Airlines, Czech Airlines en LOT Polish Airlines vliegen naar Odessa. Voor hoe u Petrozavodsk en Odessa het beste kunt bereiken, verwijzen wij u naar de desbetreffende pagina's.

Ebookers, Vliegwinkel en ATP zijn goede sites om te zoeken naar de goedkoopste tickets op de door u gewenste data. Soms kan het ook financiŰel interessant zijn te zoeken naar vluchten vanuit Duitsland (DŘsseldorf, Frankfurt) en/of BelgiŰ (Brussel Zaventem)

Studenten
KLM heeft interessante tickets naar Moskou, St-Petersburg en Kiev speciaal voor studenten in het bezit van een OV-, ISIC- of IYTS kaart. Deze studententickets zijn alleen via internet te boeken!

Naar boven...


Vliegtickets vanuit BelgiŰ

Rechtstreekse vluchten Brussel - Moskou:
SN Brussels Airlines
Aeroflot

Rechtstreeks vluchten Brussel - St.Petersburg:
SN Brussels Airlines

Rechtstreeks vluchten Brussel - Kiev
SN Brussels Airlines
Ukraine International

Er zijn geen rechtstreekse vluchten Brussel-Odessa. Malev vliegt via een overstap in Budapest naar Odessa en Austrian Airlines via een overstap in Wenen. Ook Turkish Airlines, Czech Airlines en LOT Polish Airlines vliegen naar Odessa. Voor hoe u Petrozavodsk en Odessa het beste kunt bereiken, verwijzen wij u naar de desbetreffende pagina's.

Ebookers, Vliegwinkel en ATP zijn goede sites om te zoeken naar de goedkoopste tickets op de door u gewenste data. Soms kan het ook financiŰel interessant zijn te zoeken naar vluchten vanuit Duitsland (DŘsseldorf, Frankfurt) en/of Nederland (Amsterdam Schiphol)

Naar boven...


Lowcost vluchten / budgetmaatschappijen
Germania Airlines vliegt vanaf DŘsseldorf naar Moskou
Germanwings vliegt vanaf Keulen-Bonn naar Moskou en Sint-Petersburg
FlyDBA vliegt vanaf Keulen-Bonn naar Moskou

Naar boven...

Overige budget-tips
Combinatie vlucht/trein/bus
Deze optie is vooral interessant als u naar Oekra´ne reist. Mocht u naar Rusland willen doorreizen, houdt u er dan rekening mee dat u waarschijnlijk een transitvisum voor Wit-Rusland nodig heeft indien u Wit-Rusland doorkruist.

Verschillende lowcost airlines (overzicht lowcost airlines) vliegen naar Centraal en/of Oost-Europese landen zoals bijvoorbeeld Polen, TsjechiŰ, Slowakije en Hongarije. Vanuit die landen kunt u vaak voordeling per bus of trein verder reizen naar Rusland of Oekra´ne. U kunt op die manier soms voor minder dan Euro 100 op uw plaats van bestemming geraken, er rekening mee houdend dat u wel meer tijd kwijt bent. De website van de verscheidene spoorweg bedrijven zijn hier te vinden:

Russische spoorwegen
Poolse spoorwegen
Tsjechische spoorwegen
Slowaakse spoorwegen
Hongaarse spoorwegen

Bus
Eurolines heeft directe busverbindingen met Oekra´ne. De busverbindingen met Moskou zijn tijdelijk geannuleerd.

Naar boven...


Visumtips
De precieze procedure om via ons een uitnodiging te krijgen die u nodig heeft om u visum aan te vragen, vindt u hier. Om de visumaanvraag-procedure zelf zo eenvouding mogelijk te maken, hebben we hier wat nuttige links neergezet: (Vanaf heden is in veel gevallen geen visum meer benodigd voor Oekra´ne)

Russische consulaat
Oekra´nse consulaat

Op de sites van het Russische en Oekra´nse consulaat kunt u lezen welke documenten u zelf mee moet nemen en kunt u alvast het visum-aanvraag-formulier downloaden en invullen; dit scheelt u veel tijd op het consulaat!

Brama: travel board Oekra´ne Hier kunt u informatie opzoeken of zelf uw vraag stellen

Rusland Startkabel Algemene landinformatie Rusland
Oekra´ne Startkabel Algemene landinformatie Oekra´ne

Naar boven...

Overige links
Bekijk onze linkpagina ...Beginpagina  Vaak gestelde vragen  Offerte  Visumuitnodiging  Algemene voorwaarden  Over ons
Navigatie

Over ons:
RUSSISCHLEREN.COM
info@russischleren.com

ę 2004-2012
Meer over ons ...


Impressies:De Russische cultuur opsnuiven en ervaren

Kwalitatief goede lessen tegen een aantrekkelijke prijs

╔chte Russische gastvijheid ervaren
ę Copyright 2004-2012. Alle rechten voorbehouden. Contact: RUSSISCHLEREN.COM