RUSSISCHLEREN.COM | voor studeren in Rusland
Taalcursus Russisch in Petrozavodsk, Karelia, Rusland
Snel naar informatie over:
De Universiteit, De stad, Huisvesting, Prijzen, Hoe komt u in Petrozavodsk?

TIP: Beschikbare downloads
Cursusbrochure Petrozavodsk
Offerteformulier

[Problemen met opslaan?]

Heeft u vragen? [Vaak gestelde vragen]
Neemt u gerust contact met ons op voor advies of informatie. Ons e-mailadres is info@russischleren.com

Universiteit

Interessante prijzen, een prettige sfeer en een relatief kleine omvang van de stad maken Petrozavodsk tot een ideale locatie voor hen die hun Russisch willen verbeteren. Ongeacht of u toerist of docent bent of dat u Russisch zakelijk nodig heeft, wij kunnen voor u een programma samenstellen wat aan u wensen voldoet.

Groepslessen
Tijdens de zomerperiode worden er algemene cursussen gegeven in kleine groepen van drie tot zes personen. Afhankelijk van uw niveau wordt u ingedeeld in een groep.

Privélessen
Individuele lessen zijn een aanrader en stellen u in staat volledig op uw eigen aandachtspunten te concentreren en worden het gehele jaar door gegeven. Als cursist krijgt u een breed scala aan opdrachten en oefeningen om uw actieve vocabulaire en grammatica te verbeteren.

Docenten
Alle docenten zijn universitair afgestudeerd en hebben een ruime ervaring met het doceren van Russisch als een tweede taal. Omdat veel docenten een tijd in het buitenland hebben doorgebracht en dus een brede kennis hebben van andere culturen, zijn zij in staat de cursisten goed te begrijpen.

In Petrozavodsk heeft u alle dingen die u van een stad verwacht onder handbereik: alles is per voet te bereiken. De universiteit beschikt verder over vele faciliteiten die uw studie vergemakkelijken zoals een bibliotheek en speciale taal-, video en Internetlokalen. Op de campus zijn verschillende eetgelegenheden te vinden evenals een fitnessruimte, een dokter, theatergroepen, een studentenkoor en andere clubs.

Om u kennis te laten maken met de Russische cultuur, -geschiedenis en -gebruiken worden er veel activiteiten georganiseerd voor de cursisten. Op verzoek worden er ook excursies naar de omliggende kleinere steden in Karelia als Sortavala, Sheltozero en Kondopoga georganiseerd. Een bezoek aan het eiland Kizhij (gelegen in het Onego meer) met haar openluchtmuseum mag u absoluut missen. Kizhij is erg bekend om zijn houten architectuur en is per boot te bereiken vanuit Petrozavodsk. Ook twee- of driedaagse uitstapjes naar Moskou en/of St.Petersburg zijn de moeite waard. U bepaalt zelf aan welke activiteiten u deelneemt. De kosten voor excursies zitten niet in de pakketprijs inbegrepen.

Naar boven...

De Stad
Petrozavodsk is schitterend gelegen aan het Onega meer ten noord westen van St.Petersburg en de boulevard is in 2003 gerestaureerd. Het is een - voor Russische begrippen - relatief kleine stad met 500.000 inwoners. Petrozavodsk is de hoofdstad van de republiek Karelia. De natuur van Karelia is overweldigend. Er zijn vele mogelijkheden tot hiken, raften en andere actieve sporten. Aan vermaak in Petrozavodsk geen gebrek: verschillende discotheken en de vele bars en cafés zorgen voor voldoende afleiding in de vrije tijd. Ook voor uitstapjes naar omringende steden leent Petrozavodsk zich prima: er rijden meerdere treinen per dag naar zowel St.Petersburg (7 uur, o.a. nachttrein) als Moskou (15 uur, o.a. nachttrein). Verder heeft Petrozavodsk treinverbindingen richting Arghangelsk en Murmansk en verschillende busverbindingen met Finland.

Onder het bewind van Peter de Grote (1682-1725) werden verschillende metallurgische fabrieken neergezet welke een belangrijke rol speelden speelden in de Noordelijke oorlog (1700-1721) door middel van het leveren van munitie en kanonnen aan het Russische leger. Een van deze fabrieken, genaamd Petrozavodski, zorgde voor de groei van de stad en resulteerde later in de ontwikkeling van het regionale centrum van Karelia – Petrozavodsk. Petrozavodsk heeft een eigen staatsuniversiteit waar u Russisch kunt leren in een rustige atmosfeer en waar u de kans heeft Russische studenten te ontmoeten en de echte Russische cultuur te ervaren.

Naar boven...

Huisvesting
In Petrozavodsk kunnen we u accomodatie aanbieden in een gastgezin of in een appartement in het stadscentrum.

Gastgezin
Omdat u in een gastgezin de mogelijkheid heeft constant Russisch te spreken en Russische gebruiken en gewoonten te leren, raden wij deze optie aan. Alle gastgezinnen zijn zorgvuldig door de universiteit geselecteerd en bieden - via de universiteit - al vele jaren onderdak aan studenten aan. Bij het gastgezin zit het ontbijt inbegrepen. Tevens heeft u een eigen kamer en kunt u gebruik maken van de keuken, badkamer, televisie, koelkast en telefoon. Voor bedlinnen wordt ook gezorgd.

Appartement
De andere optie is een appartement in het stadscentrum te huren. Ook de appartementen zijn geselecteerd door de universiteit. Als u in een appartement verblijft, zitten er geen maaltijden bij de prijs inbegrepen.

Naar boven...

Prijzen

Richtprijzen
intensieve cursus*
CursusduurPrijs vanaf:
2 wekenEUR 1.0103 of 10 weken, een semester of een heel collegejaar? Vraag een offerte aan!
4 wekenEUR 1.710

*Prijzen zijn richtprijzen in euro's, waaraan geen rechten kunnen worden ontleend. Er is geen rekening gehouden met eventuele aanbiedingen en/of kortingen. Prijzen zijn inclusief onderwijs, accomodatie, inschrijfkosten, visumondersteuning, transfer-service en belastingen.

Wij voorzien u graag van een offerte op maat via het informatieformulier.

Naar boven...

Hoe komt u in Petrozavodsk?
Omdat deze informatie frequent wijzigt, willen wij u er op wijzen dat de mogelijkheid bestaat dat deze informatie niet volledig up-to-date is.

Vliegtuig (evt. in combinatie met trein)
Het makkelijkste is een vlucht naar St.Petersburg te boeken. Zie ook hier voor meer reistips. Als u daar prijs op stelt, kunt u in St.Petersburg door iemand van de universiteit worden opgehaald (hier zijn wel kosten aan verbonden): u treinticket is dan alvast voor u geregeld en u heeft iemand bij u die Russisch spreekt. U kunt uiteraard ook eerst een aantal dagen in St.Petersburg verblijven, alvorens door te reizen naar Petrozavodsk (acht uur). Mocht u reeds ervaring hebben in Rusland, dan kunt u ook op eigen gelegenheid de trein naar Petrozavodsk nemen.

Verder kunt u ook op Moskou vliegen en van daaruit per trein naar Petrozavodsk reizen, al duurt deze rit iets langer (vijftien uur). Desalniettemin is Petrozavodsk zowel vanuit St.Petersburg als Moskou zeer pretttig met een nachttrein te bereiken: u vertrekt 's avonds en de volgende ochtend bent u op de plaats van bestemming! Treinen in Rusland zijn goedkoop en comfortabel: u heeft een bed in een twee- of vierpersoonscoupé en de conductrice (provodnitsa) komt regelmatig rond met thee en/of koffie. Uiteraard kunnen wij u altijd voorzien van de actuele dienstregeling.

Overigens heeft Petrozavodsk een eigen internationale luchthaven, Besovets, zodat u via Helsinki direct naar Petrozavodsk zou kunnen vliegen.

Transfer service
Ongeacht hoe laat u arriveert, er zal altijd iemand zijn die u opwacht op het treinstation of de luchthaven. U zult deze persoon herkennen aan het bord met uw naam erop. Deze transfer service zit standaard in uw cursus pakket en ook aan het einde van uw studie periode zult u weer naar het station of de luchthaven worden gebracht.

Naar boven...Beginpagina  Vaak gestelde vragen  Offerte  Visumuitnodiging  Algemene voorwaarden  Over ons
Navigatie

Over ons:
RUSSISCHLEREN.COM
info@russischleren.com

© 2004-2012
Meer over ons ...


Impressies:

De Russische cultuur opsnuiven en ervaren

Kwalitatief goede lessen tegen een aantrekkelijke prijs

Échte Russische gastvijheid ervaren
© Copyright 2004-2012. Alle rechten voorbehouden. Contact: RUSSISCHLEREN.COM