RUSSISCHLEREN.COM | voor studeren in Rusland
Russisch leren in Sint-Petersburg, Rusland
Snel naar informatie over:
De Universiteit, De stad, Huisvesting, Prijzen, Hoe komt u in St.Petersburg?

TIP: Beschikbare downloads
Cursusbrochure Sint-Petersburg
Offerteformulier

[Problemen met opslaan?]

Heeft u vragen? [Vaak gestelde vragen]
Neemt u gerust contact met ons op voor advies of informatie. Ons e-mailadres is info@russischleren.com

Universiteit

Ongeacht of u beginner bent of al vloeiend Russisch spreekt, Russischleren.com organiseert taalcursussen voor alle niveau's in samenwerking met de Staatsuniversiteit van St.Petersburg. Er kan iedere maandag worden gestart en de lengte en intensiteit van de cursus kan zelf worden bepaald.

Groepslessen
Groepslessen in groepen van maximaal twaalf personen worden het hele jaar aangeboden. Het feit dat de cursisten uit de hele wereld afkomstig zijn, geeft een internationaal tintje aan de lessen.

Privé lessen
Veel cursisten kiezen ook bewust voor individuele lessen, om de lessen exact op hun wensen te laten afstemmen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om u tijdens zo’n cursus alleen op spreekvaardigheid te richten.

Lessen
De aangeboden programma’s op de Staatsuniversiteit van St.Petersburg hebben door de jaren heen bewezen bijzonder effectief te zijn. Dit is de reden dat alle cursussen zijn gebaseerd op de standaardprogramma’s van de faculteit. Tevens wordt er gebruik gemaakt van speciale audio- en videoinstructies in de lessen.

Docenten
Het docententeam is hoog gekwalificeerd, vriendelijk en heeft een jarenlange ervaring met het doceren van Russisch aan buitenlanders. De kwaliteit van het onderwijs is gewaarborgd door de kennis, toewijding en ervaring van de faculteit.

Diploma
Na afronding van de cursus ontvangt u een certificaat als bewijs dat u de cursus heeft doorlopen en geeft bewijs van uw taalvaardigheid.

Taaltesten
Alle buitenlandse studenten wordt de mogelijkheid geboden de test ‘Russian as a foreign language’ (TRKI) te doen. Van studenten die meer dan drie maanden Russisch zullen studeren in St.Petersburg, wordt verwacht dat zij bij aanvang en vertrek een standaard taaltest doen. Deze testen zullen inzicht geven in de gemaakte vorderingen.

Het hoofdgebouw van de universiteit en de meeste faculteiten zijn gesitueerd op het eiland Vasilevskij, een paar minuten lopen van het stadscentrum en de Nevskij Prospekt. Tevens is de universiteit prima te bereiken per openbaar vervoer. Rondom het metrostation van de universiteit zijn voldoende cafe’s, restaurants en winkels te vinden. Internetcafe’s zijn zowel in de buurt van de universiteit als het stadscentrum te vinden. Cursisten hebben de unieke kans om een van ’s werelds mooiste steden te bewonderen, want St.Petersburg kan zonder twijfel het culturele hart van Rusland worden genoemd.

De bekende Hermitage is slechts een van de ruim 170 musea in de stad. Dat de Hermitage onvoorstelbaar groot is blijkt wel uit de ruim drie miljoen werken en een totale lengte van de gangen en kamers van maar liefst negentien kilometer. Een bezoek aan het museum geeft een uitgebreid overzicht van meer dan duizend jaar van Russische kunst, van de elfde eeuw tot het heden. De collectie iconen en schilderijen staat hoog in de lijst van ’s werelds beste collecties en ook de collectie van Russische sculpturen is een van haar pronkstukken.

De universiteit kan uitstapjes – met gids – voor u organiseren naar de hermitage, het Russische museum, het Peter and Paul Fortress en de St. Isaac’s kathedraal. U kunt ook een van de schitterende parken en paleizen die gelegen zijn rondom St.Petersburg bezoeken. Veel paleizen worden ook beschermd door de UNESCO

Naar boven...

De Stad
St.Petersburg is in 1703 gesticht door Peter de Grote. Zijn visie was, naast de bouw van een stad aan de Baltische zee, de Russische economie te stimuleren door nauwere banden te leggen met de Europese landen op het gebied van handel, techniek en cultuur. In 1712 werd St.Petersburg de hoofdstad van Rusland en het speelde op dat moment een unieke rol door zowel het industriële en politieke als het wetenschappelijke en culturele centrum te zijn.

St.Petersburg is een gerespecteerd centrum van kunst en cultuur. De Hermitage herbergt een enorme collectie wat het tot Rusland’s grootste museum maakt. Verder zijn er in- en rondom de stad schitterende parken en tsarenpaleizen te vinden. Het beroemde Marinskij theater huist verder opera en ballet van wereldniveau. Naast de overvloed aan cultuur is er ook geen gebrek aan restaurants, cafes, nachtclubs en bars. St.Petersburg is verder een belangrijk onderwijs- en wetenschappelijk centrum door de aanwezigheid van een groot aantal universiteiten en hogescholen die tot de top van Rusland behoren.

Naar boven...

Huisvesting
In St.Petersburg kunt u kiezen voor onderdak in een studentenflat, bij een gastgezin of in een hotel. De hotelprijzen hangen af van de kwaliteit en de locatie.

Studentenflat
De goedkoopste optie is een schone en simpele kamer in een studentenflat met gedeelde badkamer, keuken, gemeenschappelijke ruimte en wasmachine. Op de begane grond is een cafetaria te vinden en ook rondom de flat bevinden zich verschillende supermarkten, klinieken en een sporthal. De studentenflat is gesitueerd op het eiland Vasilevskij, vlakbij de golf van Finland, gelegen op ongeveer twintig minuten van de plek waar de taalcursus plaatsvindt en dertig minuten van het centrum. Houdt u er rekening mee dat de beschikbaarheid van de verschillende kamertypen afhangt van het moment van uw aankomst. Als u maar kort in St.Petersburg verblijft, kunnen wij u in bepaalde gevallen huisvesting aanbieden in een studentenflat die van meer gemakken is voorzien, zoals bijvoorbeeld een éénpersoonskamer met televisie en badkamer. Vaak zijn deze kamers echter niet beschikbaar.

Gastgezin
Kiest u voor een gastgezin, dan heeft u daar uw eigen kamer. Ontbijt zit bij de prijs ingegrepen en tevens heeft u op deze manier de unieke kans om ook buiten de lessen constant Russisch te spreken. Alle gastgezinnen zijn zorgvuldig geselecteerd door de universiteit en de meeste gastgezinnen wonen in de omgeving van de universiteit, op het eiland Vasilevskij of in het stadscentrum.

Hotel
Mocht u slechts kort in St.Petersburg verblijven en interesse hebben in huisvesting in een hotel, neemt u dan contact met ons op voor meer informatie.

Naar boven...

Prijzen

Richtprijzen
intensieve cursus*
CursusduurPrijs vanaf:
2 wekenEUR 9103 of 10 weken, een semester of een heel collegejaar? Vraag een offerte aan!
4 wekenEUR 1.590

*Prijzen zijn richtprijzen in euro's, waaraan geen rechten kunnen worden ontleend. Er is geen rekening gehouden met eventuele aanbiedingen en/of kortingen. Prijzen zijn inclusief onderwijs, accomodatie, inschrijfkosten, visumondersteuning, transfer-service en belastingen.

Wij voorzien u graag van een offerte op maat via het informatieformulier.

Naar boven...

Hoe komt u in St.Petersburg?
Omdat deze informatie frequent wijzigt, willen wij u er op wijzen dat de mogelijkheid bestaat dat deze informatie niet volledig up-to-date is.

Vliegtuig
Vanuit Amsterdam vliegen zowel KLM als Pulkovo rechstreeks op St.Petersburg. U zult aankomen op de luchthaven Pulkovo-2, gelegen zeventien kilometer ten zuiden van het stadscentrum. Met het openbaar vervoer bent u in ongeveer eenn uur in het centrum en een taxi duurt er ongeveer dertig minuten over. Indien u een overstap zou moeten maken naar een binnenlandse vlucht, dan dient u van terminal te wisselen; binnenlandse vluchten maken gebruik van Pulkovo-1. Er is een bus die zorgt voor een verbinding in ongeveer een half uur. Hier vindt u meer reistips en de betreffende websites.

Trein
U kunt de reis naar St.Petersburg per trein maken. U bent ongeveer veertig uur onderweg en zult meestal door Duitsland, Polen en Wit-Rusland reizen. Houdt u wel er rekening mee dat u waarschijnlijk een transitvisum voor Wit-Rusland nodig heeft. Hier vindt u de website van NS Internationaal en overige reistips.

Transfer-service vanaf station/luchthaven
Ongeacht hoe laat u arriveert, er zal altijd iemand zijn die u opwacht op het treinstation of de luchthaven. U zult deze persoon herkennen aan het bord met uw naam erop. Deze transfer service zit standaard in uw cursus pakket en ook aan het einde van uw studie periode zult u weer naar het station of de luchthaven worden gebracht.

Naar boven...Beginpagina  Vaak gestelde vragen  Offerte  Visumuitnodiging  Algemene voorwaarden  Over ons
Navigatie

Over ons:
RUSSISCHLEREN.COM
info@russischleren.com

© 2004-2012
Meer over ons ...


Impressies:De Russische cultuur opsnuiven en ervaren

Kwalitatief goede lessen tegen een aantrekkelijke prijs

Échte Russische gastvijheid ervaren
© Copyright 2004-2012. Alle rechten voorbehouden. Contact: RUSSISCHLEREN.COM