RUSSISCHLEREN.COM | voor studeren in Oekraïne
Russisch leren in Odessa, Oekraïne
Snel naar informatie over:
De Universiteit, De stad, Huisvesting, Prijzen, Hoe komt u in Odessa?

TIP: Beschikbare downloads
Cursusbrochure Odessa
Offerteformulier

[Problemen met opslaan?]

Heeft u vragen? [Vaak gestelde vragen]
Neemt u gerust contact met ons op voor advies of informatie. Ons e-mailadres is info@russischleren.com

Universiteit

Als u op zoek bent naar een aangename balans tussen een taalcursus en vakantie, dan is Odessa uw juiste keuze! De stad zorgt voor een prima leeromgeving, niet in de laatste plaats omdat het talencentrum precies is gesitueerd tussen het centrum en het strand. Al is de zomer qua weer het beste seizoen in Odessa, het is mogelijk op ieder moment met een cursus te beginnen, ongeacht het niveau van uw Russisch. Daarnaast kunt u zelf de lengte en intensiteit van het programma bepalen.

Groepslessen
Het is mogelijk groepslessen te volgen in de maanden juni, juli, augustus en september. De duur is minimaal twee weken en u kunt ieder moment beginnen. Uiteraard zult u in een groep van uw niveau worden geplaatst, op basis van een test vooraf. Verder zijn er zowel ochtend-, middag- en avondcursussen beschikbaar op verschillende niveau’s. Om de effectiviteit van de lessen te waarborgen, worden de groepen klein gehouden met een maximum van zes studenten.

Privélessen
Individuele lessen worden het hele jaar door aangeboden en kunnen aan uw eigen wensen worden aangepast. Indien u met twee personen inschrijft met het zelfde niveau Russisch komt u in aanmerking voor een korting! De lessen kunnen flexibel worden ingedeeld aan de hand van de wensen van de cursist en de beschikbaarheid van de docent.

Docenten
De gekwalificeerde docenten hebben vele jaren ervaring in het doceren van Russisch aan internationale studenten, waarbij een prettige samenwerking tussen student en docent hoog in het vaandel staat. Boeken en andere materialen krijgt u in bruikleen van het talencentrum.

Diploma
Na het voltooien van uw cursus ontvangt u een certificaat in zowel het Engels als het Russisch dat blijk geeft van uw vaardigheden in het Russisch.

Taaltest
Bij aanvang van uw cursus krijgt u een taaltest aangeboden om de docenten in staat te stellen uw niveau van het Russisch te beoordelen. Verder krijgt aan het einde van de cursus een test, die inzicht zal geven in uw vorderingen.

Het talencentrum is ideaal gelegen tussen het stadscentrum en het strand wat Odessa, vooral in de zomer, maakt tot een ideale locatie om uw Russisch bij te schaven. Veel studenten grijpen hun kans en maken hun huiswerk op het strand, waarna zij ‘s avonds van een heerlijke avond genieten in een van de talloze restaurants in de stad.
Er is een breed scala aan cafe’s, bars en restaurants welke een breed aanbod hebben van zowel lokale als internationale specialiteiten. Daarnaast kunt u in uw vrije tijd genieten van het uitgaansleven dat Odessa te bieden heeft. Er zijn zowel studentendisco’s als duurdere gelegenheden - want wat is beter dan een zwoele, zomerse avond vol gezelligheid aan de kust van de Zwarte Zee?

Ook zijn er talrijke georganiseerde tours in- en rondom Odessa. De stad biedt de studenten tal van mogelijkheden hun Russisch ook buiten de klaslokalen te gebruiken. Studenten zullen dan ook makkelijk de lokale cultuur kunnen opsnuiven. Populair zijn een operavoorstelling of een bezoek aan de catacomben. De catacomben bevinden zich net buiten de stad en vormen een historisch monument uit de Tweede Wereldoorlog en zijn zeker een bezoek waard! Indien u interesse heeft in additionele culturele uitstapjes inclusief een Engels sprekende gids en het benodigde vervoer, dan kunnen wij hier uiteraard voor zorgen. Als u hier van wilt profiteren, neemt u dan contact met ons op.

Naar boven...

De Stad
Odessa is de bekendste havenstad van Oekraïne en gelegen aan de zwarte zee, niet ver gelegen van de Krim. Zowel 's zomers als 's winters is het hier goed vertoeven: 's zomers heerlijk warm en 's winters vaak nauwelijks onder het vriespunt. In vergelijking met andere Europese steden is Odessa een relatief jonge stad: toen de Russische koningin in 1794 besloot dat haar land wel een haven aan de Zwarte Zee kon gebruiken, werd Odessa gesticht door Katherina de Grote.

Waarschijnlijk is er op de plaats van Odessa vroeger ooit een oud Griekse kolonie geweest en Tartaren uit de Krim dreven er handel in de veertiende eeuw. Nu is het voornamelijk Russisch sprekende Odessa gebouwd rondom de grote zeehaven, wat haar belangrijke rol als zakelijk en cultureel centrum van zuid-Oekraine verklaard. Bij de bouw van de stad speelden Franse en Italiaanse architecten een belangrijke rol. Vandaar dat Odessa doet denken aan typisch Zuid-Europese stad maar tal van leuke cafe’s en restaurants in het stadscentrum. In Odessa wonen 1.1 miljoen mensen en dit is een verdrievoudiging in vergelijking met honderd jaar geleden. Het milde klimaat, de verscheidenheid aan stranden en de Zwarte Zee trekken duizenden toeristen naar Odessa door het jaar heen, waaraan zij haar bijnaam ‘Zuidelijk Palmira’ dankt. Naast de toeristische attracties, heeft Odessa ook een groot aantal universiteiten en hogescholen, wat er toe heeft geleid dat Odessa een van onze populairste bestemmingen is geworden om Russisch te studeren in de zomer.

Naar boven...

Huisvesting
Welke manier van huisvesting u ook kiest in Odessa, u zult zich altijd vlakbij het strand bevinden! Tijdens de zomer kunnen wij u twee opties bieden: een gastgezin of uw eigen appartement.

Gastgezin
Veel studenten kiezen er voor om in een gastgezin te verblijven, omdat dit u de mogelijkheid biedt de echte Russische cultuur te ervaren en uw Russisch ook buiten het klaslokaal te gebruiken. Ontbijt is inbegrepen in de prijs en voor een paar euro extra (rechtstreeks met uw gezin te verrekenen), kunt u ook andere maaltijden met uw gastgezin nuttigen.

Hostel
Het hostel waar u kunt verblijven bevindt zich ongeveer 15 minuten lopen van de universiteit waar uw lessen plaatsvinden en ligt tevens dicht bij het strand. U heeft een éénpersoonskamer tot uw beschikking met badkamer en koelkast. Bedlinnen is aanwezig en wordt verzorgd. Verder is er een gemeenschappelijke ruimte met televisie en een café om de hoek. Het is wel aan te raden zo vroeg mogelijk te boeken omdat beschikbaarheid, vooral in de zomer, schaars is!

Appartement
U kunt er ook voor kiezen in een eigen appartement te verblijven dat van alle gemakken is voorzien. Wel is het verstandig vroeg te reserveren in het hoogseizoen, sinds de vraag groot is door de grote toestroom van toeristen.

Hotel
Indien u maar kort in Odessa verblijft (minder dan twee weken) kunnen wij een hotel voor uw reserveren. Voor meer informatie over deze optie, kunt u contact met ons opnemen.

Naar boven...

Prijzen

Richtprijzen
intensieve cursus*
CursusduurPrijs vanaf:
2 wekenEUR 7953 of 10 weken, een semester of een heel collegejaar? Vraag een offerte aan!
4 wekenEUR 1.405

*Prijzen zijn richtprijzen in euro's, waaraan geen rechten kunnen worden ontleend. Er is geen rekening gehouden met eventuele aanbiedingen en/of kortingen. Prijzen zijn inclusief onderwijs, accomodatie, inschrijfkosten, visumondersteuning, transfer-service en belastingen.

Wij voorzien u graag van een persoonlijke offerte via het informatieformulier.

Naar boven...

Hoe komt u in Odessa?
Omdat deze informatie frequent wijzigt, willen wij u er op wijzen dat de mogelijkheid bestaat dat deze informatie niet volledig up-to-date is.

Vliegtuig
Odessa is op verscheidene manieren te bereiken. Ten eerste kunt u een vlucht boeken naar de luchthaven van Odessa. Vanuit Amsterdam vliegen onder andere Austrian Airlines en Malev hier naartoe. Ook kunt u een vlucht naar Kiev boeken en vanuit Kiev verder reizen per trein of bus. Zie ook hier voor meer reistips.

Bus (vanaf Kiev)
Indien u besluit per bus verder naar Odessa te reizen, kunt u op de website van Avtolux vooraf tickets reserveren. De comfortabele touringcars vertrekken zowel vanaf de internationale luchthaven Borispol van Kiev (waar u hoogstwaarschijnlijk aan zal komen) als vanaf het Centraal Station in Kiev. De rit duurt ongeveer acht uur.

Trein
Ook de trein vanaf Kiev doet er acht à negen uur over. Uiteraard kunnen wij u altijd voorzien van de actuele dienstregeling. Vanaf Moskou en de grotere steden in Oekraine zijn er dagelijkse treinen naar Odessa.

Als u de tijd heeft, is de treinreis een belevenis op zich. Iedere wagon heeft zijn eigen conducteur (provodnik/provodnitsa) welke gedurende reis op verzoek onder andere thee met een schijfje citroen serveren. Wellicht komen uw medereizigers zelfs nog wel met een fles Vodka op de proppen! Als u besluit per trein naar Odessa te reizen, doet u er goed aan uw tickets op tijd te boeken, vooral in het zomerseizoen, omdat de treinen dan erg druk en snel volgeboekt zijn.

Transfer-service treinstation/luchthaven
Ongeacht hoe laat u arriveert, er zal altijd iemand zijn die u opwacht op het treinstation of de luchthaven. U zult deze persoon herkennen aan het bord met uw naam erop. Deze transfer service zit standaard in uw cursus pakket en ook aan het einde van uw studie periode zult u weer naar het station of de luchthaven worden gebracht.

Naar boven...
Beginpagina  Vaak gestelde vragen  Offerte  Visumuitnodiging  Algemene voorwaarden  Over ons
Navigatie

Over ons:
RUSSISCHLEREN.COM
info@russischleren.com

© 2004-2012
Meer over ons ...


Impressies:De Oekraïnse cultuur opsnuiven en ervaren

Kwalitatief goede lessen tegen een aantrekkelijke prijs

Échte Oekraïnse gastvijheid ervaren
© Copyright 2004-2012. Alle rechten voorbehouden. Contact: RUSSISCHLEREN.COM