RUSSISCHLEREN.COM | voor studeren in Rusland
Cursus Russisch in Novosibirsk, Siberië, Rusland
Snel naar informatie over:
De Universiteit, De stad, Huisvesting, Prijzen, Hoe komt u in Novosibirsk?


Foto: Altai gebergte, omgeving Novosibirsk
TIP: Beschikbare downloads
Offerteformulier

[Problemen met opslaan?]

Heeft u vragen? [Vaak gestelde vragen]
Neemt u gerust contact met ons op voor advies of informatie. Ons e-mailadres is info@russischleren.com

Universiteit

Akademgorodok is een mooie, groene universiteitsstad, gelegen op dertig minuten met de minibus vanaf het stadscentrum van Novosibirsk. We kunnen u hier zowel privélessen als groepscursussen aanbieden. Het talencentrum kan ook specieke taalcusussen verzorgen zoals bijvoorbeeld ‘Zakelijk Russisch’, Russsiche literatuur of Siberische archeologie.

Groepslessen
Afhankelijk van uw niveau en het aantal mede-studenten worden er groepen van maximaal vijf cursisten gevormd.

Privé lessen
Individuele cursussen van minimaal twee weken worden het hele jaar door aangeboden, maar uiteraard kunt u ook langer studeren. Als u zich met een mede-student inschrijft met het zelfde niveau Russisch, ontvangt u een korting op uw cursuskosten en kunt u de cursus samen volgen.

Docenten
Het team van ervaren, professionele docenten creëren een warme, vriendelijke atmosfeer voor de cursisten. Deelnemers aan de cursus worden bloodgesteld aan het Russisch door middel van opdrachten, dialogen en teksten, welke samen zorgen voor een correcte articulatie van de Russsische taal en een kennismaking met de Russsiche cultuur.

Diploma
Na het afronden van de cursus ontvangt u een certificaat in zowel het Russisch als het Engels, welke blijk geeft van uw niveau en opgedane kennis.

Taaltest
Bij uw aankomst wordt u opgewacht door onze vertegenwoordigers om een inschatting te maken van wat uw achtergrond is met betrekking tot de Russische taal. Het interview zorg er ook voor dat de docenten uw niveau van het Russisch kunnen beoordelen. In bepaalde gevallen bestaat deze kennismaking ook uit geschreven en mondelinge testen.

Het talencentrum is is gelegen in ‘ Adademgorodok’ (Wetenschappelijk dorp) , ongeveer dertig minuten met de bus vanaf het centrum van Novosibirsk. Het centrum heeft een zeer brede collectie cursusboeken en onderwijsmaterialen tot haar bechikking en de bibliotheek zorgt voor ondersteuning bij het studeren van de Russsiche taal en andere vakken.Er zijn speciale delen op universiteit waar internet aanwezig is en daarnaast zijn er ook betaalde internetlokalen.

De cateringvoorzieningen bestaan uit twee menza’s en verschillende kleine kiosken verspreid over de campus waar drankjes te koop zijn. Er is een kantine waar zowel ’s morgens, ’s middags als ’s avonds gegeten kan worden. De maaltijden zijn niet duur en het menu is divers. Naast de menza’s zijn er ook in Akademgorodok verschillende restaurants en een fast food pizza restaurant te vinden.
Het recent gebouwde sportcentrum heeft onder andere een sporthal, welke ’s winters als een schaatsbaan wordt gebruikt. Daarnaast is hier een zwembad dat het hele jaar open is en een cross-country ski baan te vinden. In de zomer is het mogelijk verfrissing te zoeken in de rivier de Ob. Verder is het mogelijk na de lessen met collega-studenten ontspanning te zoeken door middel van onder andere een bezoek aan een kunstcentrum, een dansstudio, een koor en het volgen van gitaarlessen. Ook organiseert het centrum voor internationale onderwijsprogramma’s verscheidene activiteiten en culturele tours in Novosibirsk en haar omgeving.

Naar boven...

De Stad
Vandaag de dag is Novosibirsk op Moskou, St.Petersburg en Nizhnij Novgorod na de grootste stad van Rusland en daarnaast een van de culturele centra van Siberië, bekend om zijn architectuur en kunst, muziek, theater en folklore. Novosibirsk ligt aan de rivier de Ob en ook de Transsiberische spoorlijn doet Novosibirsk aan. In 1893 is de stad gesticht en genaamd Novonikolaevsk naar Tsaar Nicholas II in 1895. Tijdens de Sovjettijd ontwikkelde Novosibirsk haar reputatie in de industrie en de wetenschap en plaastste zichzelf op de kaart als het culturele en wetenschappelijke centrum van Siberië. De taalcursussen die wij u hier kunnen aanbieden vinden plaats in Adademgorodok, letterlijk vertaald ‘wetenschappelijk dorp’, wat onderdeel is van Novosibirsk.

Naar boven...

Huisvesting
Wat betreft huisvesting zijn er volgende opties:

Studentenappartement
U verblijt in een één- of twee persoonskamer in een studentenflat op de campus, op vijf minuten loopafstsand van het talencentrum en in de buurt van zwembaden, supermarketen en dergelijke. Dit is de goodkoopste en populairste optie. De internationale studenten worden op een aparte verdieping geplaatst. Een blok bestaat uit een grote kamer (voor één of twee personen) en een kleine kamer (voor één persoon) met toilet en badkamer. De keuken en wasserette worden gedeeld met andere studenten. Verder is er op iedere verdieping een gezellige gemeenschappelijke ruimte met televisie. Op verzoek is ook internettoegang mogelijk. Bij de receptie is het mogelijk internationaal te bellen.

Gastgezin
Veel studenten kiezen er voor om in een gastgezin te verblijven. Het voordeel is dat u echt de Russische cultuur kunt opsnuiven en uw Russisch ook buiten het klaslokaal kunt verbeteren. U krijgt een aparte kamer en bedlinnen en kunt gebruik maken van het bad of de douche. Verder kan het gastgezin op afspraak helpen met de was. Ontbijt zit inbegrepen in de prijs en verder is het – op verzoek - ook mogelijk het avondeten met het gastgezin te nuttigen.

Privé Appartement
U kunt er ook voor kiezen in een appartement te verblijven. De appartementen zijn volledig ingerichte, ruime, drie-kamerappartementen met een badkamer, toilet en keuken. Ook is de keuken is voorzien van alle kookbenodigdheden.

Naar boven...

Prijzen

Richtprijzen
intensieve cursus*
CursusduurPrijs vanaf:
2 wekenEUR 1.2003 of 10 weken, een semester of een heel collegejaar? Vraag een offerte aan!
4 wekenEUR 2.050

*Prijzen zijn richtprijzen in euro's, waaraan geen rechten kunnen worden ontleend. Er is geen rekening gehouden met eventuele aanbiedingen en/of kortingen. Prijzen zijn inclusief onderwijs, accomodatie, inschrijfkosten, visumondersteuning, transfer-service en belastingen.

Wij voorzien u graag van een offerte op maat via het informatieformulier.

Naar boven...

Hoe komt u in Novosibirsk?
Omdat deze informatie frequent wijzigt, willen wij u er op wijzen dat de mogelijkheid bestaat dat deze informatie niet volledig up-to-date is.

Vliegtuig
Met Lufthansa kunt u vanuit Frankfurt en Hannover rechtstreeks naar Novosibirsk vliegen. Vanuit Nederland zijn er geen directe vluchten. Aeroflot vliegt vanuit Amsterdam met een overstap in Moskou. U kunt ook met een andere maatschappij naar Moskou vliegen en vandaar uit een dagelijkese vlucht van Transaero nemen (vier uur). Hier vindt u meer reistips.

Trein
Er zijn verschillende langeafstandstreinen die dagelijks naar Novosibirsk vertrekken. Treinen richting Novosibirsk rijden niet alleen naar oost- en west Siberië, maar ook via de Turk-Sib lijn naar Almaty (Kazachstan), Bishkek en Tashkent. De Trans-Siberische, Trans-Mongolië en Trans-Manchurische lijnen komen ook allemaal langs Novosibirsk.

Transfer service
Ongeacht hoe laat u arriveert, er zal altijd iemand zijn die u opwacht op het treinstation of de luchthaven. U zult deze persoon herkennen aan het bord met uw naam erop. Deze transfer service zit standaard in uw cursus pakket en ook aan het einde van uw studie periode zult u weer naar het station of de luchthaven worden gebracht.

Naar boven...Beginpagina  Vaak gestelde vragen  Offerte  Visumuitnodiging  Algemene voorwaarden  Over ons
Navigatie

Over ons:
RUSSISCHLEREN.COM
info@russischleren.com

© 2004-2012
Meer over ons ...


Impressies:De Russische cultuur opsnuiven en ervaren

Kwalitatief goede lessen tegen een aantrekkelijke prijs

Échte Russische gastvijheid ervaren
© Copyright 2004-2012. Alle rechten voorbehouden. Contact: RUSSISCHLEREN.COM