RUSSISCHLEREN.COM | voor studeren in Rusland
Russisch leren in Moskou, Rusland
Snel naar informatie over:
De Universiteit, De stad, Huisvesting, Prijzen, Hoe komt u in Moskou?

TIP: Beschikbare downloads
Cursusbrochure Moskou
Offerteformulier

[Problemen met opslaan?]

Heeft u vragen? [Vaak gestelde vragen]
Neemt u gerust contact met ons op voor advies of informatie. Ons e-mailadres is info@russischleren.com

Universiteit

Samen met de Staatsuniversiteit van Moskou en een lokaal taleninstituut organiseert RUSSISCHLEREN.COM taalcursussen Russisch voor alle niveau’s. U kunt op elk moment van het jaar beginnen, ongeacht uw taalvaardigheid en u bent vrij de intensiteit en de duur van uw cursus zelf te bepalen. U kunt kiezen uit standaardlessen in grammatica, spreekvaardigheid, fonetiek of literatuur, evenals uit gespecialiseerdere onderwerpen zoals Russisch voor wetenschappers, Russisch recht en zakelijk Russisch.

Groepslessen
Bij aankomst vindt een kort, informeel gesprek plaats met één van de docenten alvorens u in een groep van uw niveau wordt geplaatst. Indien u er voor kiest groepslessen te volgen, is het aantal studenten per groep vijf tot acht. De groepsprogramma's worden echter zo ontworpen dat er voldoende ruimte is in te spelen op de individuele wensen en aandachtsgebieden. De kleine klassen zorgen ervoor dat elke student voldoende persoonlijke aandacht van de gekwalificeerde en vriendelijke docenten krijgt.

Privé-lessen
Als u de Russische taal extra snel onder de knie wilt krijgen, is het een interessante optie individuele lessen te nemen. Deze stellen u in staat de lessen volledig op uw wensen en probleemgebieden in te laten gaan, wat leidt tot een extra snelle voortgang.

Onderwijs
De taalcursus heeft als doel uw Russische taalbekwaamheid te verbeteren of te vergroten. De nadruk zal liggen op spreekvaardigheid, luistervaardigheid, leesvaardigheid, schrijfvaardigheid, het ontwikkelen van uw woordenschat en grammatica.

Docenten
Alle docenten Russisch zijn zeer gekwalificeerd en hebben veel ervaring met het doceren van Russisch aan buitenlanders. De bibliotheek, Linguaphone, video- en computerfaciliteiten zijn voorbeelden van faciliteiten die tot uw beschikking staan.

Diploma
Na afloop van uw cursus ontvangt u een certificaat als bewijs van uw deelname aan de cursus.

De campus en het hoofdgebouw van de Staatsuniversiteit zijn gelegen iets buiten het stadscentrum op ongeveer 25 minuten van het Rode Plein met de metro. Vanaf het metrostation ‘Universitet’ is de universiteit in ongeveer tien minuten te voet te bereiken. Ook het talencentrum ligt een stukje buiten het centrum maar is met de metro gemakkelijk te bereiken.

De faciliteiten op de campus laten niets te wensen over: studentenappartementen, collegezalen, bibliotheken, sportzalen, theaters, bioscopen, cafés en restaurants. Op de universiteit bevinden zich bijvoorbeeld elf kantines en zestien snackbars en kraampjes. In ieder gebouw kunt u terecht voor lekkere en goedkope maaltijden. Verder is de Politech van de universiteit op de campus te vinden, waar de diensten van onder andere tandartsen tot de beschikking van de studenten staan.

Het studententheater van de Staatsuniversiteit van Moskou is het oudste in Rusland. De eerste voorstelling, gegeven door de studenten zelf, werd gegeven op 26 januari 1756. Verscheidene beroemde acteurs hebben hier de basis gevormd voor hun verdere carrière. In het theater worden zowel Russische als buitenlandse stukken gepeeld.

De recreatieruimte wordt in de vrije tijd veel gebruikt door studenten en docenten voor musical, theater, literatuurbijeenkomsten en andere activiteiten. Iedere avond wordt er een film gedraaid in de grote bioscoopzaal in het hoofdgebouw van de universiteit. Er zijn vele sportfaciliteiten op de campus aanwezig waaronder zwembaden en sporthallen, alle toegankelijk voor studenten.

Naar boven...

De Stad
Sporen daterend uit 1147 wijzen erop dat Prins Joeri Vladimirovitsj Dolgoroekij de grondlegger is geweest van Moskou. Op de oevers van de Volga wordt hij verondersteld een feest te hebben georganiseerd om zijn bondgenoot Prins Svjatovslav Olgovitsj te eren, van waaruit Moskou is ontstaan. In 1156 besloot Joeri Dolgoroekij de nederzetting te omheinen met hout muren, wat uiteindelijk leidde tot het ontstaan van een houten dorp.

Door de eeuwen heen is Moskou uitgegroeid tot een ware metropool, met een inwonertal ruim boven de 10 miljoen mensen. Ondanks het feit dat ook Moskou de invloed van het kapitalisme niet ontgaat, is de erfenis uit het Sovjet verleden nog duidelijk zichtbaar. Het mausoleum van Lenin bijvoorbeeld is nog steeds in tact, terwijl het winkelcentrum ertegenover uitpuilt van de dure boetiekjes. Moskou is een grote, levendige stad vol met tegenstellingen en is waarschijnlijk één van de meest fascinerende steden in de wereld. Het dankt zijn populariteit aan haar schoonheid en diversiteit en natuurlijk aan haar historische en culturele tradities. Samen maakt dit Moskou tot een ideale plaats om Russisch te studeren.

Naar boven...

Huisvesting
U kunt kiezen uit een studentenappartement op de universiteitscampus, een gastgezin of een hotel.

Studentenappartement
De studentenaccommodatie van de universiteit is gelegen in het hoofdgebouw van de universiteit, slechts enkele minuten van de klaslokalen vandaan. U krijgt hier een éénpersoonskamer. Twee kamers delen samen een badkamer en een toilet. Per verdieping is er één keuken die wordt gedeeld met de studenten op de verdieping.

Ook beschikt de universiteit over een aantal ‘superieure’ studentenkamers, die zijn uitgerust met een koelkast, televisie en een telefoon. Deze kamers zijn iets duurder en alleen te boeken op basis van beschikbaarheid op het moment van uw cursus. Neemt u ruim op tijd contact met ons op indien u geïnteresseerd bent om één van deze kamers te reserveren.

Gastgezin
Als u er voor kiest in een gastgezin te wonen, krijgt u uw eigen kamer en ontbijt u ’s morgen met uw gastgezin. Wonen in een gastgezin geeft u de unieke mogelijkheid uw Russisch ook te blijven oefenen buiten de lessen om. Alle gastgezinnen zijn kritisch door de universiteit geselecteerd en wonen in principe in de omgeving van de universiteit.

Hotel
Indien u slechts een korte periode in Moskou zult verblijven, kunnen wij overnachtingen in een hotel voor u regelen. Neemt u alstublieft contact met ons op met betrekking tot deze optie.

Naar boven...

Prijzen

Richtprijzen
intensieve cursus*
CursusduurPrijs vanaf:
2 wekenEUR 1.4723 of 10 weken, een semester of een heel collegejaar? Vraag een offerte aan!
4 wekenEUR 2.532

*Prijzen zijn richtprijzen in euro's, waaraan geen rechten kunnen worden ontleend. Er is geen rekening gehouden met eventuele aanbiedingen en/of kortingen. Prijzen zijn inclusief onderwijs, accomodatie, inschrijfkosten, visumondersteuning, transfer-service en belastingen.

Wij voorzien u graag van een offerte op maat via het informatieformulier.

Naar boven...

Hoe komt u in Moskou?
Omdat deze informatie frequent wijzigt, willen wij u er op wijzen dat de mogelijkheid bestaat dat deze informatie niet volledig up-to-date is.

Vliegtuig
Vanuit Nederland vliegen zowel Aeroflot als KLM dagelijks rechtstreeks naar Moskou en vanuit België zijn dit zowel SN Brussels Airlines als Aeroflot. De meeste luchtvaartmaatschappijen komen aan op de luchthaven Moskou Sheremetyevo (SVO) (Terminal 2), die gebouwd werd voor de Olympische spelen van 1980. Voor een stad van tien miljoen inwoners is Sheremetyevo een kleine luchthaven. Er is echter een trend gaande dat maatschappijen meer en meer gebruik maken van de luchthaven Moskou Domodedovo (DME). Swiss en British Airways zijn voorbeelden van maatschappijen, die naar Moskou Domodedovo vliegen. Het is dus aan te bevelen van te voren na te gaan op welke luchthaven u landt. Hier vindt u meer reistips en de betreffende websites.

Trein
Voor treinen naar Moskou kunt u het beste kijken op de website van de Nederlandse en Belgische Spoorwegen. Hier vindt u meer reistips en de betreffende websites.

Transfer vanaf station/luchthaven
Ongeacht hoe laat u arriveert, er zal altijd iemand zijn die u opwacht op het treinstation of de luchthaven. U zult deze persoon herkennen aan het bord met uw naam erop. Deze transfer service zit standaard in uw cursus pakket en ook aan het einde van uw studie periode zult u weer naar het station of de luchthaven worden gebracht.

Naar boven...Beginpagina  Vaak gestelde vragen  Offerte  Visumuitnodiging  Algemene voorwaarden  Over ons
Navigatie

Over ons:
RUSSISCHLEREN.COM
info@russischleren.com

© 2004-2012
Meer over ons ...


Impressies:

De Russische cultuur opsnuiven en ervaren

Kwalitatief goede lessen tegen een aantrekkelijke prijs

Échte Russische gastvijheid ervaren
© Copyright 2004-2012. Alle rechten voorbehouden. Contact: RUSSISCHLEREN.COM