RUSSISCHLEREN.COM | voor studeren in Rusland
Taalcursus Russisch in Kazan, Tatarstan, Rusland
Snel naar informatie over:
De Universiteit, De stad, Huisvesting, Prijzen, Hoe komt u in Kazan?

TIP: Beschikbare downloads
Offerteformulier

[Problemen met opslaan?]

Heeft u vragen? [Vaak gestelde vragen]
Neemt u gerust contact met ons op voor advies of informatie. Ons e-mailadres is info@russischleren.com

Universiteit

Of u nu vloeiend Russisch spreekt of dat u een beginner bent, op de universiteit van Kazan kunt u altijd terecht voor een taalcursus! Ook een combinatie met vakken van andere faculteiten is mogelijk. De minimale duur van een cursus is twee weken, maar u kunt de cursus zo lang maken als u wenst. U krijgt lessen in onder andere gesproken Russisch, uitspraak, grammatica en het lezen van Russische literatuur maar u kunt ook, al naar gelang uw interessegebieden, lessen volgen in bijvoorbeeld Russische en Tataarse cultuur, opera, Russische auteurs, politicologie, economie en geschiedenis. Studenten ontvangen de status van student-trainee en ontvangen na de cursus een certificaat in zowel het Russisch als het Engels, als bewijs van de opgedane vaardigheden in het Russisch.

Het klassieke gebouw van de universiteit en haar talencentrum is mooi gelegen op een heuvel in Kazan, op vijf minuten afstand van de hoofdstraat. De stad is overzichtelijk en voor een paar euro heeft u een kaart voor het openbaar vervoer, wat uw mobiliteit sterk bevordert. Het talencentrum heeft een geavanceerd eigen computernetwerk met permanente internetverbinding. Verder kunt u voor enkele euro's lunchen in de mensa. Levensmiddelen en andere producten zijn voordelig te krijgen in Kazan, in zowel winkels als op de locale markten.

Een cultureel programma vormt een centraal onderdeel van uw studies. U kunt musea, monumenten, historische plaatsen en tentoonstellingen bezoeken in Kazan en haar omgeving. Ook kunt u er voor kiezen bus- of bootexcursies te maken in de stad. De kosten van de extra excursies zijn niet bij de prijs van uw pakket inbegrepen.

Naar boven...

De Stad
Kazan, gelegen aan de westoever van de rivier de Volga, is gesticht in de dertiende eeuw en op dit moment één van de grootste en belangrijkste culturele en industriële steden van Rusland. Er wonen ongeveer 1.2 miljoen mensen van verschillende etnische afkomst.

Kazan heeft de oudste universiteit in Rusland en daarnaast zijn er nog elf andere universiteiten en hogescholen te vinden in de stad! Het is de hoofdstad van de Republiek Tatarstan, en huisvest verschillende nationaliteiten. Gelegen tussen het Oeral gebergte en de Volga heeft Kazan altijd een tussenpositie ingenomen tussen ‘oost’ en ‘west’. Dit is dan ook de reden dat Kazan een steeds belangrijkere rol speelt in de internationale handel. Verder biedt Kazan belangrijke historische en cultureel bezienswaardigheden: een overvloed aan musea, tentoonstellingen, theaters, circus en concerten zorgt ervoor dat u mogelijkheden genoeg heeft iets van de Russische cultuur en kunst op te snuiven.

Naar boven...

Huisvesting
Voor uw huisvesting kunt u kiezen uit een studentenappartement in een studentenflat, een gastgezin of een eigen appartement.

Studentenappartement
Als u een voltijds cursus volgt (d.w.z. 20 uur per week of meer) kunt u kiezen voor een studentenappartement. Houdt u er wel rekening mee dat deze kamers, naar Nederlandse begrippen, relatief spartaans zijn. Daarnaast is er maar een beperkt aantal kamers beschikbaar.

Gastgezin
Naar ons inzicht biedt het leven in een gastgezin u de beste mogelijkheden uw Russisch ook naast uw lessen verder te ontwikkelen. De gastgezinnen worden nauwkeurig geselecteerd door de universiteit en normaal gesproken is het ontbijt ingegrepen in de prijs van uw pakket. Daarnaast deelt u de keuken met het gastgezin, evenals de douche, televisie, koelkast en telefoon. Bedlinnen is al aanwezig.
Let op: bij aankomst bij uw gastgezin wordt u verzocht daar de kosten van het gastgezin zelf te voldoen.

Eigen appartement
Cursisten die voor langere tijd naar Kazan komen, kiezen vaak voor een combinatie van twee typen huisvesting: zij wonen de eerste maand of twee maanden in een gastgezin en huren de rest van de periode een eigen (studenten) appartement. De huur van accommodatie is afhankelijk van lokatie, grootte en faciliteiten. Voor vragen hieromtrent kunt u contact met ons opnemen.

Naar boven...

Prijzen

Richtprijzen
intensieve cursus*
CursusduurPrijs vanaf:
2 wekenop aanvraag3 of 10 weken, een semester of een heel collegejaar? Vraag een offerte aan!
4 wekenEUR 1.600

*Prijzen zijn richtprijzen in euro's, waaraan geen rechten kunnen worden ontleend. Er is geen rekening gehouden met eventuele aanbiedingen en/of kortingen. Prijzen zijn inclusief onderwijs, accomodatie, inschrijfkosten, visumondersteuning, transfer-service en belastingen.

Wij voorzien u graag van een offerte op maat via het informatieformulier.

Naar boven...

Hoe komt u in Kazan?
Omdat deze informatie frequent wijzigt, willen wij u er op wijzen dat de mogelijkheid bestaat dat deze informatie niet volledig up-to-date is.

Vliegtuig
Vanaf Frankfurt kunt u met Lufthansa rechtstreeks naar Kazan vliegen. Vanuit Nederland en België zijn er geen rechstreekse luchtverbindingen met Kazan. Wel kunt u via bijvoorbeeld Moskou vliegen. Hier vindt u meer reistips

Trein
Vanaf het Kazanskij station in Moskou zijn er frequente verbindingen met Kazan. De nachttrein naar Kazan doet er ongeveer twaalf uur over.

Bus
Dagelijkse bussen rijden naar Ulyanovsk (vijf uur) en Nizhnij Novgorod (acht uur).

Boot
Het is mogelijk per boot naar Kazan te komen. U voert dan langs een schitterende route.

Transfer-service vanaf station/luchthaven
Ongeacht hoe laat u arriveert, er zal altijd iemand zijn die u opwacht op het treinstation of de luchthaven. U zult deze persoon herkennen aan het bord met uw naam erop. Deze transfer service zit standaard in uw cursus pakket en ook aan het einde van uw studie periode zult u weer naar het station of de luchthaven worden gebracht.

Naar boven...Beginpagina  Vaak gestelde vragen  Offerte  Visumuitnodiging  Algemene voorwaarden  Over ons
Navigatie

Over ons:
RUSSISCHLEREN.COM
info@russischleren.com

© 2004-2012
Meer over ons ...


Impressies:De Russische cultuur opsnuiven en ervaren

Kwalitatief goede lessen tegen een aantrekkelijke prijs

Échte Russische gastvijheid ervaren
© Copyright 2004-2012. Alle rechten voorbehouden. Contact: RUSSISCHLEREN.COM