RUSSISCHLEREN.COM | studeren in Rusland en Oekra´ne
Vaak gestelde vragen
Maakt het uit hoe goed mijn Russisch is?
Nee! RUSSISCHLEREN.COM organiseert cursussen voor zowel absolute beginners als voor diegenen die bijna vloeiend Russisch spreken.

Hoe zitten de lessen in elkaar?
Er wordt aandacht besteed aan zowel luisteren, lezen, schrijven en converseren in het Russisch. Afhankelijk van uw niveau kan de nadruk op bepaalde vlakken liggen. Het is belangrijk dat u bij het aanvragen van een offerte of bij uw definitieve boeking zo goed mogelijk omschrijft welke kennis u van het Russisch heeft om ons in staat te stellen uw cursus zo goed mogelijk bij uw niveau te laten aansluiten.

Indien u speciale wensen heeft (bijvoorbeeld wanneer u alleen het converseren in het Russisch wilt verbeteren) dan raden we aan individuele lessen te nemen. Het is ook mogelijk groepslessen en individuele lessen te combineren.

Hoe wordt mijn kennis van het Russisch beoordeeld?
Na aankomst op de universiteit van uw keuze wordt bij u een korte test afgenomen. Deze is slechts om uw niveau te beoordelen en u in een passende groep in te delen. Indien u individueel les neemt kunt u een test maken die de docent in staat stelt uw cursus precies op uw behoeften af te stemmen.

Hoe kom ik in het bezit van een visum?
Om in Rusland te verblijven - en in enkele gevallen ook om in Oekra´ne te verblijven - heeft u een visum nodig. Een visumuitnodiging zit inbegrepen in onze cursuspakketten. U heeft deze uitnodiging nodig om uw visum aan te vragen op het consulaat. Om voor u de visumuitnodiging te regelen, vernemen we graag van u in welke stad u uw visum wilt ophalen (Nederland: Den Haag / BelgiŰ: Brussel of Antwerpen).Verder hebben we een kopie of scan van uw paspoort nodig.

Vanaf het moment dat we alle informatie van u hebben ontvangen, duurt het tussen de 4 en 6 weken voor uw visumuitnodiging gereed is. Na ontvangst van de uitnodiging kunt u uw visum aanvragen. Bij het consulaat van uw keuze kunt u informeren hoe de verwerkingstijd is van een visumaanvraag. U kunt er vanuit gaan dat de visumaanvraag minimaal 2 weken duurt (snellere afhandeling is mogelijk maar duurder), vandaar dat het aan te raden is uw cursus minimaal 8 weken voor de cursusdatum vast te leggen.

Let op: Zorgt u er dus voor dat uw boeking, kopie paspoort en inschrijvingskosten minimaal 2 maanden vˇˇr uw gewenste startdatum bij ons binnen zijn indien u een visumuitnodiging voor Rusland van ons wenst te ontvangen!

Hoe duur is het leven in Rusland of Oekra´ne?
Het is moeilijk een inschatting te geven van de kosten van levensonderhoud in Rusland en Oekra´ne. Het is mogelijk een erg luxueus en duur leven te leven, maar u kunt ook erg goedkoop rondkomen, al naar gelang uw wensen. U kunt dus zelf bepalen hoeveel geld u uitgeeft. Overnacht u in een studentenflat of in een appartement, dan zijn er geen maaltijden inbegrepen bij uw pakket. Kiest u voor onderdak in een gastgezin, dan zit het ontbijt inbegrepen. Op de universiteit zijn vaak maaltijden verkrijgbaar die slechts een paar euro kosten.

Regelen jullie mijn vervoer naar Rusland of Oekra´ne?
Nee, uw reis is in principe uw eigen verantwoordelijkheid. Wel kunt u hier enige nuttige reistips vinden. Wel organiseren we uw vervoer van de luchthaven of treinstation naar uw accommodatie. Ook wanneer u weer naar huis gaat, wordt u weer naar de luchthaven of het treinstation gebracht.

Wat is er inbegrepen bij mijn cursuspakket?
Een standaardpakket met groepslessen bestaat uit onderwijs in een groep van 2 tot 12 studenten, 20 uur les per week, visumuitnodiging (als basis voor uw visumaanvraag), accommodatie en transferservice van/naar de luchthaven of treinstation. Kiest u voor individuele lessen, dan is 10 tot 30 uur les per week (afhankelijk van uw keuze), de visumuitnodiging (als basis voor uw visumaanvraag), accommodatie en transferservice van/naar de luchthaven of treinstation ingegrepen bij uw pakket.

Hoe vroeg van te voren moet ik mijn taalreis boeken?
Als u een visumuitnodiging van ons wilt ontvangen, is het aan te bevelen minimaal 8 weken van te voren uw cursus vast te leggen Ún uw inschrijfkosten voldaan te hebben om ons in staat te stellen uw documenten tijdig gereed te hebben. Boekt u later, dan kunnen we niet garanderen dat we uw visumuitnodiging op tijd gereed hebben. Om zekerheid te hebben wat betreft uw cursus en accommodatie kunt u het beste zo vroeg mogelijk contact met ons opnemen.

Wanneer dien ik mijn cursuskosten te voldoen?
Wanneer u uw boeking maakt, vragen we u de inschrijvingskosten van 85 euro te voldoen. Pas wanneer we de inschrijvingskosten hebben ontvangen, kunnen we uw plek en accommodatie vastleggen. Het openstaande bedrag dient uiterlijk 30 dagen voor het start van de cursus voldaan te zijn. Wilt u boeken? Dan kunt u na het aanvragen van een offerte deze ondertekenen en per e-mail terugsturen naar RUSSISCHLEREN.COM. Wilt u direct boeken? Mailt of faxt u dan uw boeking dan naar info@russischleren.com .

Wat moet ik doen als ik Russisch wil leren maar nog niet weet welke cursus het meest geschikt is voor mij?
Neemt u dan contact met ons op! Ons e-mailadres is info@russischleren.com .Beginpagina  Vaak gestelde vragen  Offerte  Visumuitnodiging  Algemene voorwaarden  Over ons
Navigatie

Over ons:
RUSSISCHLEREN.COM
info@russischleren.com

ę 2004-2012
Meer over ons ...


Impressies:De Russische cultuur opsnuiven en ervaren

Kwalitatief goede lessen tegen een aantrekkelijke prijs

╔chte Russische gastvijheid ervaren
ę Copyright 2004-2012. Alle rechten voorbehouden. Contact: RUSSISCHLEREN.COM