RUSSISCHLEREN.COM | voor studeren in Rusland
Taalcursus Russisch in Nizhnij Novgorod, Europees Rusland
Snel naar informatie over:
De Universiteit, De stad, Huisvesting, Prijzen, Hoe komt u in N. Novgorod?

TIP: Beschikbare downloads
Offerteformulier

[Problemen met opslaan?]

Heeft u vragen? [Vaak gestelde vragen]
Neemt u gerust contact met ons op voor advies of informatie. Ons e-mailadres is info@russischleren.com

Universiteit

Onze universiteit in Nizhnij Novgorod heeft een breed aanbod van cursussen. Alle cursussen leggen de nadruk op converseren, grammatica en woordenschat. Tevens kunt u uw taalcursus verrijken met lessen over de Russische cultuur en –literatuur. Ook is het mogelijk een cursus ‘zakelijk Russisch’ te volgen, waarin onder andere zakelijke communicatie (zowel mondeling als schriftenlijk) op het programma staat. Alle programma’s zijn ontwikkeled voor internationale studenten die een carrière ambiëren met zakelijke contacten in Rusland of de Russische cultuur en mentaliteit volledig willen leren begrijpen.

Lessen zijn niet beperkt tot het klaslokaal: er zijn ook activiteiten buiten de universiteit en studietours door de stad en de Volga regio. De programma’s hebben tevens een sterk intercultureel perspectief. In de lessen zijn dagelijkse situaties het uitgangspunt en zowel schriftelijk als mondeling taalgebruik komt aan de orde. De gebruikte methoden zorgen voor een duidelijk zichtbaar resultaat in een relatief korte periode. Alle programma’s zijn gebaseerd op communicatie en conversatie. De cursussen (zowel individueel als in groepsverband) worden het hele jaar door gegeven.

Afhankelijk van uw niveau wordt u in een groep ingedeeld. Uw vooruitgang wordt gedetailleerd bijgehouden. Het talenlab, video, TV en computers zijn enkel van de interactieve onderdelen van de cursus. De studenten hebben ook toegang tot de bibliotheek en de leeszalen. De bibliotheek heeft een 1.3 miljoen exemplaren tellende collectie. Tenzij anders afgesproken, ligt de nadruk van de cursussen op de spreekvaardigheid. Tijdens de cursus komen Rusland-gerelateerde onderwerpen aan de orde, bijvoorbeeld nationale cultuur, het Russische leven enzovoort. De universiteit brengt een klein bedrag in rekening voor het gebruik van de materialen. Aan het einde van uw cursus doet u een test en ontvangt u een diploma.

Het talencentrum is gelegen in een mooi deel van de stad, in het hart van het historische Nizhnij Novgorod. De campus en de studentenflat zijn op loopafstand gelegen van het stadscentrum. Verder zijn alle bezienswaardigheden en winkels vanuit de gehele stad met het openbaar vervoer te bereiken. Indrukwekkend is het zestiende-eeuwse Kremlin en haar kathedraal met haar schitterende park, welke uitkijkt over de Volga en de uitgestrekte velden aan de oevers. Op de campus vindt u een gezondheidskliniek, café’s en bufetten, een sportcentrum en zelfs een skicentrum.

Daarnaast zijn er ook in het stadscentrum veel bars en restaurants te vinden. Beroemd in Nizhnij Novgorod zijn de theaters: in totaal vindt u maar liefst zes! Verder zijn er vele musea en andere culturele bezienswaardigheden, waardoor u zich geen moment zal vervelen. Een korte tocht over de rivier de Volga strekt zeker tot de aanbeveling. Ook organiseert de universiteit soms tochten naar Vladimir en Suzdal (gouden ring) of tochten over de Volga naar bijvoorbeeld het klooster Makaryevsky. Deze excursies zijn niet inbegrepen in het cursuspakket. Mocht u geïnteresserd zijn, dan kunt u deze direct op de universiteit boeken. Tevens kunnen er reizen naar St.Petersburg en Moskou worden georganiseerd.

Naar boven...

De Stad
Volgens de Russische geschiedschiften is Nizhnij Novgorod gesticht in 1221 door Prins Joeri. De uitstekende locatie van de stad op de kruising van twee grote rivieren (de Volga en de Oka) zorgde ervoor dat Nizhnij Novgorod goed beschermd was tegen binnenvallen en tevens werd het een belangrijk handelscentrum. In de periode tussen 1932 en 1990 was de stad ook wel bekend als ‘Gorki’. Tot mei 1991 was Nizhnij Novogorod zelfs een gesloten stad, vandaar dat de stad nog steeds relatief weinig buitenlandse bezoekers kent.

Er zijn veel culturele bezienswaardigheden te vinden in de stad, waaronder universiteiten, scholen, een conservatorium, theaters en concertzalen, een bibliotheek, musea en kunstgallerijen. Er is ook een breed aanbod van restaurants, hotels en nachtclubs en discotheken. De indrukwekkende kathedraal Alexander Nevskij is precies op de kruising tussen twee grote rivieren, de Volga en de Oka, gelegen.

Naar boven...

Huisvesting
U kunt ervoor kiezen in een studentenkamer in een studentenflat, een gastgezin of een privé appartement te overnachten.

Studentenappartement
Als u langer dan een maand blijft, kunt u een comfortabele één-, twee- of driepersoons kamer krijgen in de studentenflat, welke naast het gebouw is gelegen waar ook de lessen plaatsvinden, in het centrum van Nizhnij Novgorod. Elke kamer heeft een TV en een koelkast. Indien u dat wenst, kunt u ook een telefoon krijgen. Internationale telefoongesprekken kunnen sowieso vanaf de telefooncabines in het gebouw worden gemaakt.
Er is een menza, een kleine supermarkt, twee auditoria en acht studieruimten voor internationale studenten.

Gastgezin
Alle gastgezinnen wonen in het stadscentrum, op een veilige locatie, niet ver van de universiteit en zijn zorgvuldig door de universiteit geselecteerd.Het ontbijt zit bij de cursusprijs inbegrepen. Het samen eten is een perfecte methode om de Russen en de Russische cultuur van dichtbij mee te maken. Verder gaat uw Russisch met sprongen vooruit!

Privé appartement
U kunt er ook voor kiezen een volledig ingericht éénkamerappartement met keuken, bad, tv, koelkast, telefoon en bedlinnen te boeken. Normaal gesproken zijn deze appartementen gelegen in of vlakbij het stadscentrum. Als u voor deze optie kiest, dan zijn maaltijden niet inbegrepen in de pakketprijs.

Hotel
Verder is het mogelijk een kamer te boeken in één van de hotels die Nizhnij Novgorod rijk is. Als hier uw voorkeur naar uitgaat, neemt u dan contact met ons op.

Naar boven...

Prijzen

Richtprijzen
intensieve cursus*
CursusduurPrijs vanaf:
2 wekenEUR 1.0053 of 10 weken, een semester of een heel collegejaar? Vraag een offerte aan!
4 wekenEUR 1.615

*Prijzen zijn richtprijzen in euro's, waaraan geen rechten kunnen worden ontleend. Er is geen rekening gehouden met eventuele aanbiedingen en/of kortingen. Prijzen zijn inclusief onderwijs, accomodatie, inschrijfkosten, visumondersteuning, transfer-service en belastingen.

Wij voorzien u graag van een offerte op maat via het informatieformulier.

Naar boven...

Hoe komt u in Nizhnij Novgorod?
Omdat deze informatie frequent wijzigt, willen wij u er op wijzen dat de mogelijkheid bestaat dat deze informatie niet volledig up-to-date is.

Vliegtuig
Vanuit Frankfurt zijn er minimaal drie Lufthanse vluchten per week naar Nizhnij Novgorod. U kunt ook naar Moskou vliegen en daar een vlucht nemen naar Nizhnij Novgorod: vanaf Moskou (Domodedovo airport, Aeroflot) zijn er dagelijkse vluchten naar Nizhnij Novgorod. Hier vindt u meer reistips.

Trein
Per dag vertrekken er vanuit Moskou (Yaroslavl- en Koersk station) verschillende treinen naar Nizhnij Novgorod. Deze doen er ongeveer zeven uur over.

Bus
Er zijn dagelijks vijf bussen vanuit Moskou, die er negen uur over doen

Boot
U kunt ook per boot naar Nizhnij Novgorod reizen. Een reis over de Volga garandeert onvergetelijke vergezichten over de Russische natuur en de oude Russische steden onderweg, gelegen aan de oever van de rivier.

Transfer service
Ongeacht hoe laat u arriveert, er zal altijd iemand zijn die u opwacht op het treinstation of de luchthaven. U zult deze persoon herkennen aan het bord met uw naam erop. Deze transfer service zit standaard in uw cursus pakket en ook aan het einde van uw studie periode zult u weer naar het station of de luchthaven worden gebracht.

Naar boven...Beginpagina  Vaak gestelde vragen  Offerte  Visumuitnodiging  Algemene voorwaarden  Over ons
Navigatie

Over ons:
RUSSISCHLEREN.COM
info@russischleren.com

© 2004-2012
Meer over ons ...


Impressies:De Russische cultuur opsnuiven en ervaren

Kwalitatief goede lessen tegen een aantrekkelijke prijs

Échte Russische gastvijheid ervaren
© Copyright 2004-2012. Alle rechten voorbehouden. Contact: RUSSISCHLEREN.COM